Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrverkeri i Sveg går upp i rök

/
  • Börje Ribacke berättar att Lions i Sveg läggs ner. Detta innebär att firandet med fyrverkerier sista april är i farozonen om ingen annan aktör hoppar in med kort varsel.

Det är tveksamt om det blir något fyrverkeri i Sveg sista april. Svegs Lions som brukar stå som arrangör kommer nämligen att avvecklas.

Annons

Under de senaste åren har Svegs Lions varit ganska få och med en åldrande medlemsstock har de olika aktiviteterna blivit färre och allt mer betungande.

– Det vi har haft kvar nu är firandet vid sista april och samarbetet med Tidningen Härjedalen kring Härjedalens lucia, säger Börje Ribacke.

– Vi är tio medlemmar, många av dessa bor inte i Sveg längre. När vi har möten så kommer tre personer, i bästa fall fyra, berättar Ribacke.

Funderingar har funnits kring att försöka gå samman med någon annan Lionsklubb men efter noga övervägande så beslutade sig styrelsen för att avveckla.

– Lions i Sveg kommer att upphöra den 30 juni, säger Börje Ribacke som hoppas att det finns andra föreningar som kan driva de två tidigare nämnda aktiviteterna vidare.

I samband med begravningar är det väldigt vanligt att pengar skänks till Lions cancerforskningsfond vid Umeå universitet. Detta kommer inte att påverkas så den möjligheten kvarstår.

– Det brukar vara en rejäl summa varje år och jag vet att det är gåvor som kommer till stor nytta, säger Börje Ribacke.

Mer läsning

Annons