Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammelgården laddar för Logrock med marknad och 50-tals café

/
  • Kalle Grängzell, kassör, och Lars-Olof Mattsson, ordförande, i Svegs Hembygdsförening som står för själva infrastrukturen runt Gammelgården och Logrocken. I år med hantverk- och nostalgimarknad.
  • Nostalgituggummin på caféet.
  • The Polkadots från Östersund återvänder till Logrocken 2015.

Musik, fika, nostalgimarknad och gamla bilar. Lördagen blir en heldag i 50-talets tecken på Gammelgården i Sveg, när det är dags för årets upplaga av Logrocken.

Annons

Nytt för i år är att det blir hantverks- och nostalgimarknad samt femtiotals café på Gammelgården i Sveg. Samma plats där Logrocken drar i gång senare på kvällen.

Caféet får en tidstypisk miljö och tidstypiska bakverk, som jitterbuggar och radiokakor.

– Vi tyckte att det skulle vara roligt att göra det till ett heldagsarrangemang, och på så sätt kanske locka lite fler besökare till Sveg, säger Lars-Olof Mattsson, ordförande för Svegs Hembygdsförening.

– Och det finns fortfarande platser kvar för de som vill vara med och sälja något på marknaden.

För den som är intresserad av nostalgibilar blir det cruising med start klockan fyra från Gammelgården i Wolfman Cruisers regi.

Själva Logrocken drar i gång vid åtta på kvällen med folkspel i buskarna, följt av en Elvistribute som kan bjuda på en del lokala överraskningar. Logrockens arrangör, Torgny Kingen Karlsson, har tagit hjälp av musikprofilen och läraren Erik Andersson för att få ihop den programpunkten.

– Det blir främst lokala grejer där, men vi har hållit det öppet och det kan fortfarande bli någon överraskning, säger han.

Några av banden som sedan spelar under kvällen är återvändarna The Polkadots, Willie Lee´s och inte minst Kingen själv med The Uppercuts. Mycket rockabilly och femtiotal. (Se annons för alla artister)

– Det känns jätteroligt. Sedan får man ju se hur mycket folk det kommer. Jag vet i alla fall att det kommer en hel del som jag själv jobbat med, bland annat under turnén med "När rocken kom till Sveg", säger Kingen.

Hembygdsföreningen dras fortfarande med en ansträngd ekonomi efter branden på nyårsdagen 2014. Försäkringen täckte inte hela reparationskostnaden och föreningen tvingades ta 200 000 ur egen kassa. All intäkter från olika arrangemang är väldig viktiga i det perspektivet.

– Vi hoppas väl på runt 1500 besökare. Förra året hade vi runt tusen, säger Kalle Grängzell, hembygdsföreningens kassör och passar på att rikta en uppmaning till de som kommer.

– Se till att vara där redan klockan åtta. Det är bra artister som kör för fullt redan från början. Kommer man vid tio, elva på kvällen missar man en hel del.

Annons