Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnel blir ny kommunchef

/
  • Gunnel Gyllander.
  • – Jag ser stora möjligheter för Härjedalen och tror att utvecklingen av turismen är framtiden. Det är nog det vi ska leva av här, säger Gunnel Gyllander.

Den 15 februari får Härjedalens kommun en ny kommunchef. Det blir Gunnel Gyllander. Det beslutade kommunstyrelsen vid ett extra möte i fredags.

Annons

– Välkommen! Vi behöver verkligen ha en kommunchef på plats, jag skulle vilja säga äntligen, säger kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke.

– Gunnel Gyllander har den kompetens vi söker – och så stämde personkemin så bra. Det är också en fördel att hon känner till Härjedalen, fortsätter kommunalrådet.

Gunnel Gyllander, som är född och uppvuxen i Herrö, har länge tänkt att hon ska flytta hem någon gång. När hon såg annonsen om ny kommunchef i Härjedalen i somras kände hon sig redo. Bland det första hon ska göra när hon börjar jobbet i Sveg är att sätta sig in i den översyn av organisationen som pågår.

– Jag får börja med att läsa på och träffa personalen. I början handlar det mycket om nya rutiner och att skapa kontakter, säger Gunnel Gyllander.

Idag är hon kommunchef i Gagnefs kommun. Hon har jobbat en del med turismfrågor och sitter i styrelsen för Visit södra Dalarna.

– Jag ser stora möjligheter för Härjedalen och tror att utvecklingen av turismen är framtiden. Det är nog det vi ska leva av här, säger Gunnel Gyllander.

Hon har tidigare, som socialchef, vänt nämndens resultat från minus till plus.

– Vad vi kan göra i Härjedalen är det för tidigt att säga. Jag har inte hunnit sätta mig in i det än. Men att se över organisationen och olika strukturer är en bra början.

När TH berättar om resultatet i personalenkäten – att personalen tycker att det är lågt i tak och har lågt förtroende för högsta ledningen – säger Gunnel:

– Är det så, så låter det som att vi har något att jobba med. Jag tror att det handlar om att bygga förtroende, att lyssna och förhållningssättet. Och sådant tar tid.

När Gunnel Gyllander flyttar till Härjedalen tar hon med sig maken och bosätter sig i fritidshuset utanför Olingdal. Som ung tävlade hon för Lillhärdals IF och har till exempel vunnit Härjulfa.

– Nu för tiden åker jag också gärna längdskidor. Jag har åkt Vasaloppets öppna spår och Marsialonga och är fortfarande med i Lillhärdals IF.

Annons