Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häftiga flyguppvisningar på Hedlanda

/

För 26 året anordnades Flygets dag på Hedlanda. Vackert väder, många aktiviteter och häftiga flyguppvisningar fick publiken ta del av.

Annons

– Det är jättekul att vara här, det är därför jag kommer tillbaka, säger Jarle Mauritzen från Norge, som bjöd på en häftig uppvisning i sitt militärflygplan.

TH fick också se hur en flyguppvisning såg ut, inifrån ett plan. Vi hängde med Thomas Hesselman, som är mycket van vid det här med flygplan eftersom han alltid flygit mycket i jobbet. Det är tredje gången han besöker Hedlanda på Flygets dag.

– Jag bor i Mexiko sedan 53 år tillbaka, när jag åker till Sverige tar jag mitt plan och flyger över Atlanten. 77 resor över havet har det hunnit bli, säger han.

Det var inte bara uppvisning från luften, utan från marken också. Cecilia Linding är 13 år och visade upp sin bil - på två hjul.

– Det är som att cykla. Men jag ser det mer som ett stunt än som en sport. Det var pappa som fick in mig på det som en rolig grej och jag var nio år första gången jag körde på två hjul, säger Cecilia Lidiing.

Annons