Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjecupen, populär klassiker

/

Härjecupens första deltävling, storslalom i Björnrike, genomfördes i kyligt väder med för den här vintern ovanligt många minusgrader. Men glädjen var det inget fel på.

Annons

Trots kylan var det 75 förväntansfulla och glada tävlande som samlades vid årets första deltävling i Härjecupen som kördes i Björnrike. Som vanligt i bestod publiken mest av föräldrar och far- och morföräldrar som hejade på. För många var det tävlingsdebut och i Härjecupen sätts barnen i centrum och får tävla på en lagom nivå. Att ha roligt tillsammans är viktigare än själva tävlingsmomentet.

– Samtliga i de yngsta klasserna som tävlar i Härjecupen får medalj och får komma upp på prispallen och känna på hur det känns, säger Maria Schwartz, som var en av funktionärerna och delade ut medaljer och priser till de yngre.

Trots att det var runt 20 minusgrader uppe vid starten åkte de flesta med ett leende på läpparna när det sladdades ner genom banan. Speakern Peter Ekholm hade fullt upp att rapportera tider i tävlingen som avverkades i ett snabbt tempo. Visserligen med ett något mindre deltagarantal på grund av kylan och att det även krockade med ett USM-kval i Klövsjö.

Snabbast av alla åkte William Teir, Svegs Alpina, som tävlade i H10. Bland flickorna klarade Elin Alkell, Vemdalens Alpina, banan bäst.

Härjecupen är ett samarbete mellan alpina klubbar i Härjedalen samt Klövsjö och deltar gör ungdomar upp till 16 år.

Annons