Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalens korvmästare korades

/
  • Jens Thomasson från Ytterberg tog hem korvmästarätartiteln.
  • Korven från Söderbärke föll väl i smaken.
  • Jens Thomasson gratuleras av Mikael Jonasson på Härjeåsjöns lantgård.
  • Påskfirare möttes av den här kycklingen på väg upp mot påskcafét.

Härjeåsjöns lantgård slog upp portarna för café på påskdagen. Och passade på att hålla Härjedalsmästerskap i korvätning.
– När det är så här mycket folk, ja då måste vi köra nästa år igen, säger Mikael Jonasson som driver lantgården med Susanne Brunnsberg.

Annons

Det var många som passade på att njuta någon timme eller två i påskdagssolen på lantgården i Härjeåsjön, där ägarna ordnade påskcafé på påskdagen. Om sommaren brukar det vara café vissa dagar men det är första gången Mikael Jonasson och Susanne Brunnsberg håller öppet under påsk.

– Det kan nog bli en fortsättning, säger Mikael Jonasson och berättar att paret börjat öppna upp för mindre sällskap som vill äta och konferera.

– Vi har prövat lite eftersom, man måste ju försöka utnyttja hela verksamheten. Då gör vi mat på råvaror producerade här på gården, så mycket det bara går.

Cafédagen bjöd också på en mästerskapstävling, närmare bestämt Härjedalsmästare i korvätning. Korven är gjord i Söderbärke av Annelie Andersson, på kött från Härjeåsjön.

Och vinnare blev Jens Thomasson från Ytterberg med fyra och en halv korv på fem minuter.

– Jag tog det lite lugnt i början och försökte hålla koll på de andra, säger han om taktiken, vilken ledde till förstapriset på 500 kronor.

Annons