Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalens lucia - i TH sedan 1945

Nu är det snart dags för årets luciakandidater att sprida ljus i mörkret. En tradition som har funnits i Tidningen Härjedalens regi sedan 1945.

Annons

Årets luciakandidater är utsedda och sju unga kvinnor kommer att sprida ljus och värme runt om i landskapet på bland annat julmarknader och äldreboenden.

Röstningsproceduren pågår fram till 12.00, 4 december, och röstsedlar finns i papperstidningen eller att få direkt från kandidaterna på någon av de platser som de besöker. Röstningen kan även ske via sms.

Kröningen kommer att ske i Svegs kyrka, 10 december.

Årets luciakandidater, från vänster: Julia Hansson, Matilda Bäck, Elin Lindström, Josefine Persson, Lovisa Sandvold, Linnea Axelsson och Caroline Persson.

Härjedalens lucia är som förra året ett samarbete mellan Tidningen Härjedalen och Mö Finns vilka jobbar för cancerdrabbade härjedalingar och deras anhöriga. En del av intäkterna från försäljningen av luciaannonser går direkt till föreningen.

Ny luciasamordnare är Eleonor Mattsson och hon styr upp det praktiska kring arrangemanget såsom bokningar av besök. Sång och musik hjälper kulturskolan till med och från Mö Finns är Anna Westling och Lotta Eriksson med och stöttar tjejerna.

Annons