Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedaling får kulturpris för sitt konstarbete – "Helt fantastiskt"

Konstnären Margot Holst från Högvålen i Härjedalen får Vansbro kommuns kulturpris 2016. Priset kommer att delas ut i samband med nationaldagsfirandet 6 juni på hembygdsgården i Järna. Priset består av 10 000 kronor.

Annons

- Helt fantastiskt och jag känner mig glad lycklig och mycket stolt, säger Margot Holst.

Margot Holst får ta emot Vansbro kommuns kulurpris 2016.

Margot Holst är född i Högvålen i Härjedalen.

Hon berättar att hon blev helt omtumlad när hon fick ett telefonsamtal från kommunen och de då berättade att hon skulle få årets kulturpris. För att samla kraft och prata vidare i telefonen fick hon sätta sig ner på en stol.

- Jag har ju bott länge här i Järna och känner en stolthet att få leva och bo i den här fantastiska kommunen, säger Margot Holst.

Det hon även vill framhålla är att det är hedervärt av att en så liten kommun som Vansbro håller kulturen på en hög nivå.

Kommunstyrelsens motivering lyder: " Konstnären Margot Holst i Dala-Järna har i över 20 års tid varit verksam i Vansbro kommun. Margot har berikat vår kommun med sina målningar och sina installationer och med en fantastisk örtaträdgård/trädgård som i sig är en levande installation. Margot som driver Dala-Järna konstgård tillsammans med sin make Tomas håller trädgården och utställningarna öppna för almänheten att besöka under juli månad".

Margot Holst.

Se också:

Kö när Härjedalsöl lanserades på systemet

Politisk enighet om försäljning av Folkets Hus

Jubileumsdag för 300 år av fiskevård i Långå

Annons