Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hede har hög kapacitet

/
  • Lagkaptenen Kevin Dahlberg och tränaren Lars Nilsson räknar båda med ett starkare Hede den här sommaren.

Förhoppningarna på fotbollssäsongen i Hede är lagda på en sparsam nivå.
– Vi siktar inte på en placering i tabellen utan på att vinna nästa match. Det har vi kapacitet till oavsett motstånd, säger tränaren Lars Nilsson.

Annons

Förra året spände Hede bågen högt och siktade mot övre delarna av division fyra. En rad skador och spelartapp gjorde att det i stället blev att kriga för nytt kontrakt.

– Vårt lag är bra men vi är fortsatt sårbara. Just nu ser det riktigt bra ut men vi tål inte så många skador för truppen är rätt tunn, berättar Lars Nilsson.

När Ytterhogdal gått upp i trean så känner Nilsson att det inte finns något lag som HIK ska vara chanslösa mot. När domaren blåser i gång matchen så kommer Hede att kriga för seger.

– Det finns vissa saker som vi siktar på att förbättra, det är för att höja vår lägstanivå. Samtidigt som vi hade oflyt med skador förra året så gav vi även bort några matcher genom att inte prestera på en godkänd nivå. Har vi vissa grunder att falla tillbaka på så kommer det förhoppningsvis inte att hända i sommar, påpekar Lars Nilsson.

På nyförvärvskontot finns Fredrik Forsling, Hedegrabb som bott och spelat fotboll i Stockholmstrakten. Utöver det gör flera spelare gör comeback och några juniorer förväntas ta ytterligare ett steg på utvecklingstrappan.

Hede premiärspelar 1 maj då laget ställs mot hårdsatsande nykomlingen Myssjö/Oviken borta.

– Matchen kommer att spelas på Lövstas konstgräs då de inte hade någon spelbar plan i Oviksområdet: Jag tror inte att det är någon nackdel med konstgräs för vi vill spela boll inom laget, berättar Nilsson förhoppningsfullt.

Annons