Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helge i nordiskt matslag i TV4?

/
  • Är det Helge från Långå som försvarar den svenska mattraditionen i nästa veckas Halv åtta hos mig?  Iså fall blir det väl fisk. Knappast skinka som på bilden.

Är det Helge Jonsson från Långå som ska försvara den svenska matkonsten i nästa veckas Halv åtta hos mig i TV4? Av TV4:s programtablå för nästa vecka framgår att veckans avsnitt blir en nordisk kamp mellan tävlande från Danmark, Norge, Finland och Sverige.

Annons

Sista värden i det nordiska matslaget är svenske Helge. Han bjuder på en fyrklöver i de nordiska färgerna, en renskavsgryta och flötgröt. Efter måltiden avslöjas det vem av de fyra som kammar hem vinsten, enligt programinformation från TV4.

Vi ringde upp Helge Jonsson och frågade om det är han som deltar i tävlingen, men den vägen fick vi inget besked. Han vill varken bekräfta eller dementera. Men man behöver inte vara särskilt duktig detektiv för att lista ut att det kan vara Helge från Långå. Det som serveras i Halv åtta hos mig den 24 september är bland annat renskavsgryta och flötgröt. Dessutom ska det serveras en fyrklöver, som förrätt, får man förmoda. Det skulle inte förvåna om Helge har hämtat den från Långåfiskets fyra stora, alltså öring, röding, harr och sikt.

Om det nu är han det handlar om, Helge själv är tyst som muren.

Programmet Halv åtta hos mig är en av TV4:s populära långkörare där matglada amatörkockar träffas hemma hos varandra och bjuder på middag. Nästa veckas fyra program avslutas på torsdag hos svenske Helge som det står i TV4:s programtablå och det är då som vinnare utses.

Programmet har tidigare sänts med bland annat med tävlande från Sveg.

Annons