Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historien om bortsprungne Labbas fick ett lyckligt slut – nu är han funnen

Den 14 augusti försvann den finska lapphunden i Funäsdalen. Sökandet efter honom har engagerat många och på tisdagskvällen, efter två veckor på vift, hittades Labbas i närheten av Mittåkläppen i Funäsfjällen.

Annons
Labbas är återfunnen frisk och kry. Foto: Privat/ Carolina Isén-Malmquist

Ägaren Caroline Isén-Malmqvist vädjade om allmänhetens hjälp när Labbas försvann efter att de tältat vid Tvärån en bit nedanför Skarsfjället. 

Länge var han spårlöst försvunnen.

– Vi håller gott mod och är väldigt tacksamma för all hjälp vi fått hittills, sa Caroline när vi uppmärksammade sökandet efter honom.

Men till sist fick historien ett lyckligt slut och Labbas är nu tillbaka hos sin ägare.

– De hittade Labbas vid leden upp mot Mittåkläppen. Jag har hört att det är en dryg mil fågelvägen från Skarsfjället, säger Caroline Isén-Malmqvist.

När Labbas smet iväg fick han med sig koppel och jordankare, det satt fortfarande kvar.

– Kopplet är ju slitet och trasigt men jag är så glad att han inte fastnade någonstans.

Labbas låg och vilade sig när han upptäcktes. Hur han lyckats gå runt på fjället i 14 dagar utan att bli upptäckt förblir en gåta.

– Nu ligger han och sover. Han mår bra och är frisk men var förstås väldigt hungrig och trött, berättar Caroline Isén-Malmqvist som är väldigt glad och tacksam över att hennes Labbas har kommit tillrätta.

I ett Facebookinlägg skriver hon: ”FUNNEN! Labbas hittades idag, den 28 augusti, frisk och kry i närheten av leden upp på Mittåkläppen i Funäsfjällen. 1000 tack till AnnaMia och Marlon som såg till att han kom hem.”

Annons