Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtproblemen sinkade Andersson i säsongspremiären: "En besvikelse"

Två veckor efter hjärtoperationen stod skåningen och nyblivna Östersundsbon Johannes Andersson äntligen på startlinjen. Men det blev inte den start på säsongen han hade hoppats. Hjärtat och kroppen ville inte riktigt.

Annons

Johannes Andersson, Ski Team Skåne, fick inte den säsongsstart han hoppats på. Hjärtproblemen satte stopp.

– Jag har mått bättre, det var riktigt jobbigt. Jag har inte tränat fullt på två och en halv månad så det var väldigt stumt och jobbigt. Det var en del illamående.

Andersson kom in på en 33:e plats och halkade neråt i resultatlistan allt eftersom. Men det är trots allt bara två veckor sedan han låg på operationsbordet för att få bukt med den hjärtrusning han drabbats av för två och en halv månad sedan. Och det är länge sedan han kunnat träna för fullt.

– Jag tyckte jag kände av hjärtat lite. Det kommer vara väldigt upp och ner för mig och det vet jag ju om så det var mindre bra dag tror jag för hjärtat också. Men jag överlevde så då är jag nöjd. Och det var kul att komma igång och tävla.

Men han är ändå nöjd och tar sin insats i fredagens 10 kilometer fri stil i Bruksvallsloppet för vad det är.

– Trots att det inte kändes jättebra är det skönt att ha det gjort.Jag hade hoppats att det skulle funka lite bättre så det var en liten besvikelse att inte kroppen ville lika mycket.

Fredagens fristil var den enda tävlingen för Andersson den här helgen. Nu åker han tillbaka till Östersund och träningen med Zebastian Modin. Han får tills vidare klara sig med de betablockerare han tar regelbundet för att sakta ner hjärtat och slippa hjärtrusningen. Men det innebär också att han inte kan gå för fullt. Nu hoppas han att det kan bli en ny operation och en lyckad sådan.

– Jag skulle gärna göra en operation till - blir det bra vet jag att jag kan komma tillbaka till gammal god form igen, så de hittar felet den här gången. Men fram tills dess får jag ta medicinen och vara glad för det. Jag kan i alla fall träna och det är viktigast.

LÄS OCKSÅ:

Bara två veckor efter hjärtoperationen laddar Östersundsbon för Bruksvallsloppet: "Ett jätteroligt liv"

Ebba Andersson slog sverigeeliten – snabbast i första Bruksvallsloppet

Ett världsarrangemang i byn – så mycket betyder skidpremiären för Bruksvallarna

Annons