Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundra firade 20 år med Härjedalskök

/
  • Härjedalskök inledde helgen med att visa en film om företaget för de över 100 medarbetarna som deltog i jubileet.
  • Mathias Abrahamsson, vd för Härjedalskök AB (mitten), välkomnar montörerna Daniel Gustafsson och Mikael Smedberg från Uppsala till 20-årsfirandet i Ljusnedal.       
  • – Det här är ett unikt företag, stämningen är fantastisk och det är familjärt, säger Stellan Gustafsson (mitten) som rest från Småland tillsammans med Jocke Ahlberg och Pernilla Ahlberg för att fira 20-årsjuibileum i Ljusnedal.       
  • Filmvisning.

Härjedalskök fyller 20 år och samlade under helgen över hundra av sina medarbetare i Ljusnedal för att ta fira men även för att ta tillvara på det bästa av medarbetarnas erfarenheter och idéer. 
– Det blir teambuilding och allas idéer ska fångas upp, värderas och premieras, säger vd för Härjedalskök AB Mathias Abrahamsson.

Annons

Härjedalskök är ett stort företag i Härjedalen med 50 anställda i kommunen. Fabrik och ledning finns i Ljusnedal, ytterligare 50 säljare är spridda över landet.

För 20 år sedan satt Tord-Erik Zetterström och Mathias Abrahamsson i en båt på Kroksjön. Det blev inte så mycket fisk, istället föddes Härjedalskök. Båda är fortfarande verksamma i företaget.

– Vi såg potentialen i att det fanns ett stort behov av kök och att få dem levererade på ett smart sätt och monterade snabbt, säger Tord-Erik Zetterström, vd för Härjedalskök produktion AB.

Härjedalskök monterar färdiga köksluckor i befintliga stommar. Den senaste tiden har företaget ökat tillverkningen med 15 procent per år.

Daniel Gustafsson tycker att det är ett roligt jobb och säger att det finns stora fördelar med att montera färdiga luckor.

– Jag får se det färdiga resultatet och vara med när kunden får se det, säger Daniel Gustafsson montör i Uppsala.

Mer läsning

Annons