Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hushållningspris till Anna från Vemhån

/
  • Här får Anna Ericsson, Vemhån, i vit jacka, årets silverbrosch utdelad av Eva Grip från Älvros som är ordinarie ledamot i Hushållningssällskapets förvaltningsutskott.

När Hushållningssällskapet i Jämtlands län hade sitt årsmöte på Restaurang Hov i Östersund måndag den 28 april tilldelades årets silverbrosch till Anna Ericsson från Vemhån. Det är en utmärkelse som delas ut till välförtjänta lanthusmödrar inom länet.

Annons

Motivering: På ett professionellt och helhjärtat sätt driver och utvecklar Anna ett lantbruk i modern tappning där förädling av produkter från boskap är en röd tråd. I kombination med ett seriöst lantbruksarbete driver hon även en butik där hennes lantbruksprodukter kan köpas av allmänheten.

Bland varorna återfinns flera former av kött, korv och bär, men även naturnära inredningsdetaljer. Sommartid spenderas på fäbodvallen tillsammans med grönbetande djur och nyfikna människor som besöker mat- och kaffeserveringen.

Anna Ericsson driver Nybo Gård i Vemhån och fäbodvallen Vikarvålvallen tillsammans med Torbjörn Bäckman och deras gemensamma son Manne. Djuren på gården är Highland Cattles. Djur med långa horn som man denna tid på året ser betande vid gården, eller på någon annan plats i Vemhån.

Mer läsning

Annons