Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingemar blev rikskändis för sitt stora hjärta

/
  • Ingemar Tjärnås framför artikeln på Aftonbladets webb som handlar om hur han öppnade sitt hem för tiggare från Bulgarien.

Ingemar Tjärnås blev rikskändis efter att nyheten om hur han öppnat sitt hem för tiggare från Bulgarien spritt sig i olika medier.
– Det gör mig ingenting, det är bara bra, säger Ingemar Tjärnås själv.

Annons

I skrivande stund har nyheten om Ingemar Tjärnås och hans gäster från Bulgarien delats 3218 gånger från Tidningen Härjedalens webb, där artikeln publicerades den 10 mars. Artikeln spred sig snabbt på sociala medier och fick uppmärksamhet även i riksmedia. Först var det nyhetssajten nyheter24 som hörde av sig till Tidningen Härjedalen och ville ha bilder och kontaktuppgifter, sedan Aftonbladet och Metro. Nu är Ingemar Tjärnås något av en rikskändis. En googling på hans namn leder till träffar på flera artiklar som handlar om honom.

Kommentarerna på TH:s webb och Facebook har i överlag varit positiva, många tycker att det var bra gjort, att öppna upp sitt hem för tiggarna från Bulgarien, som fram till mitten av december bodde i sin minibuss på Storön i Sveg. Men han har också fått negativa kommentarer.

– Även här ute på Sveg, det var en som kom fram till mig utanför Ica och tyckte jag gjorde fel. Men jag sa att det är mitt hus och jag gör vad jag vill. Det här är en bra sak och jag vet vad jag gör, säger Ingemar Tjärnås med eftertryck.

Uppmärksamheten har också lett till att en son till en före detta sambo åt Ingemar, i Stockholm, hört av sig och bett få kontakt. Det var drygt 30 år sedan de båda träffades, då mannen var en liten grabb.

– Jag har ringt upp honom och vi har pratat. Det var väldigt kul.

Även om Ingemar Tjärnås tar uppmärksamheten med ro sätter han också en gräns. Den går vid Sveriges Radio.

– Det svängde upp en bil från radion på min gårdsplan men då tänkte jag att nu får det vara nog, så jag gick aldrig och öppnade när de knackade på, säger Ingemar.

Annons