Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Batra för distriktets Moderater

/

Moderaterna i Härjedalen och Jämtland går emot strömmen och nominerar inte Anna Kinberg Batra som ny partiledare.
– Vi från Härjedalen lyfte fram Beatrice Ask men vi fick ge oss, säger Victor Ericsson, moderat oppositionsråd i Härjedalen.

Annons

Anders Borg, Per Schlingman, Catharina Elmsäter Svärd och Elisabeth Svantesson är de moderata topp-politiker som Härjedalens och Jämtlands moderater nominerar som partiledarkandidater efter avgående Fredrik Rheinfeldt.

– Vi har lyssnat väldigt noga på våra medlemmars önskemål, säger Victor Ericsson, som sitter med i Moderaterna förbundsstyrelse i Jämtland/Härjedalen.

Bland annat Anders Borg har ju varit väldigt tydlig med att han inte ställer upp som partiledare?

– Man får ställa sig frågan om ett nej alltid är ett nej. Så är det ju hos både Socialdemokrater och Moderater att man inte ska säga att man är intresserad av ett sådant uppdrag.

En majoritet av partiets länsförbund har nominerat Anna Kinberg Batra som ny partiledare, bland annat Stockholm. Många politiska bedömare tror att hon är nästa partiledare för Moderaterna. Men Batra verkar inte gå hem hos moderaterna i Jämtland/Härjedalen som går mot strömmen.

– Jag är nöjd med våra nomineringar. De är breda och bra. Vi från Härjedalen lyfte fram Beatrice Ask men det räckte inte hela vägen fram. Nu är det upp till partiets valberedning att ta fram förslag på en ny partiledare. Det avgörs sedan på vår extrastämma i mars, säger Victor Ericsson.

Annons