Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen dans på Storön i sommar

/
  • Det är svårt att hålla i gång Storön. Jan-Erik Hagström, ordförande i Folkets hus förening i Sveg hoppas att yngre förmågor vill engagera sig i parken.

Den här sommaren anordnar Folkets hus ingen dans på Storön.
– Vi har inga pengar helt enkelt, säger Jan-Erik Hagström, ordförande i Svegs Folkets hus förening som driver folkparken.

Annons

Det är den ekonomiska biten som sätter stopp för något arrangemang på Storön i år. Ett omfattande renoveringsarbete ligger också och väntar.

– Dansgolvet behöver bytas ut, även taket och fönstren. Vi jobbar för fullt för att få i gång Storön igen, men vi behöver fler som jobbar ideellt. Vi skulle behöva få in fler yngre som vill vara drivande, egentligen skulle vi ha en yngre förmåga som var ordförande för parken, säger Jan-Erik Hagström.

Och han tror att parken betyder mycket för folket i Sveg och runt om i Härjedalen.

– Hade jag inte trott det så hade vi redan lagt ned parken för länge sedan, jag tror att den är viktig för många. Men då behöver vi också mer hjälp så att vi tillsammans kan jobba för att parken ska leva vidare, säger han.

Jan Erik Hagström tror också att de måste förnya sig för att locka främst fler yngre till parken.

– Det är mindre dans i dag, men det är något som vi ser vi över hela Sverige. De yngre kommer till parken vid tolv på natten för att ta en öl och umgås, innan dess är det ofta lite folk. Vi kanske skulle satsa på att ha pubafton och den typen av arrangemang i stället, säger han.

I år firar Hede folkpark 60-års jubileum och det tros locka många. Det, och att ekonomin inte går ihop är anledningarna till att Folkets hus väljer att inte ha någon dans på Storön i år.

– Folk vill inte gå på både och. Men vi önskar Hede folkpark all lycka med deras aktiviteter i sommar, säger Jan-Erik Hagström.

Hur ser framtiden för Storön ut nu?

– Ja, det är ju inte omöjligt att det kan bli något redan nu i sommar om någon annan vill hyra och köra. Men vi jobbar stenhårt nu för att vi ska kunna dra i gång igen nästa år. Vi delar samma syn att parken ska leva och finnas kvar, säger Jan-Erik Hagström.

Annons