Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen hockeyrink och en idrottsplats som förfaller

/
  • Det finns bra utrymme för en hockeyrink, både omklädningsmöjligheter och möjlighet för belysning finns. Det skulle fungera riktigt bra. Men om vi ska ta över idrottsplatsen vill veta villkoren, säger Janne Svensson.
  • – Jag började redan för tre år sedan att kommunen skulle sätta upp hockeyrinken på lämplig plats, men det händer ju ingenting. I stället ligger den slängd vind för våg i skogen och blivit förstörd, säger Janne Svensson.
  • Kommunfullmäktige beslutade i måndags att en miljon kronor avsätts i budgeten till Funäsdalen IP.

Kommunens idrottsplats i Funäsdalen håller mer eller mindre på att förfalla. Men det finns de som är intresserade att ta över driften.
– Men att försöka få i gång en dialog med de ansvariga i kommunen verkar omöjligt, säger Janne Svensson.

Annons

Janne Svensson har bland annat dragit i gång ishockeyträning för barn och ungdomar i Funäsdalen. Trots att träningsförhållanden varit minst sagt dåliga har intresset varit bra.

– Jag började redan för tre år sedan att kommunen skulle sätta upp hockeyrinken på lämplig plats, men det händer ju ingenting. I stället ligger den slängd vind för våg i skogen och blivit förstörd, säger Janne Svensson.

Funäsdalen blev utan rink i samband med att det nya parkeringshuset byggdes. I stället för en hockeyrink nedanför skolan byggdes en multiplan.

– Det är där vi varit, men där går det inte ens att spola upp en is på rätt sätt. Dessutom är den så kallade sargen runt planen farlig om man ska spela hockey, säger Janne Svensson.

Idrottsplatsen i Funäsdalen har kommunen tidigare försökt få någon förening att ta över. Diskussioner har förts med Funäsdalens IF men de ville inte ta över driften. Janne Svensson och övriga hockeyintresserade bildade då föreningen Funäsfjällens hockey och meddelade kommunen att de kan tänka sig ta över.

– Det finns bra utrymme för en hockeyrink, både omklädningsmöjligheter och möjlighet för belysning finns. Det skulle fungera riktigt bra.

– Men inget händer, vi är villiga att ta över. Men vi måste vi ju få villkoren. Vad är det vi tar över och vad åläggs oss att göra, undrar Janne Svensson.

Han tycker det är skrämmande att en kommunal idrottsplats ska behöva förfalla. Dessutom en hockeyrink som nu blivit förstörd där den legat i skogen.

– Jag börjar tappa sugen, det lär väl knappas bli någon hockeyrink den här vintern heller. Och IP får väl fortsätta att förfalla...

När det gäller idrottsplatsen är från kommunen både Fritids- och samhällsbyggnadsförvaltningen involverade.

– Jag är medveten om problemet både när det gäller idrottsplatsen och att man vill ha en hockeyrink. Den information som jag fått är att sargen är så pass bra skick att den kan sättas upp, säger Helena Larsson, ordförande i nämnden för bildning, fritid och kultur.

– Det är naturligtvis inte bra att det tar så lång tid men det förs diskussioner. Jag hoppas att frågan om både hockeyrink och driften på idrottsplatsen kan lösas så snart som möjligt.

Kommunfullmäktige beslutade i måndags att en miljon kronor avsätts i budgeten till Funäsdalen IP.

– Utifrån det kommer vi att träffa de intressenter som kan tänka sig ta över idrottsplatsen. Det viktiga är att de föreningar som tidigare haft verksamhet där även i fortsättningen ska kunna ha tillgång till detta, säger Linda Bergström på Fritidsförvaltningen.

– Men det här är även en politisk fråga.

Nu är det snart vinter. Blir det någon hockeyrink?

– Det hoppas jag, samhällsbyggnadsförvaltningen har meddelat att de kommer att hjälpa till att justera upp och laga rinken. Dessutom sätta upp den. Nu gäller det bara att hitta en lämplig plats.

Annons