Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen slalomåkning på familjedagen när kylan slog till

/
  • Gina, Jeanette Cedermark, Seth, Sara Norberg, Kimi och Tim kom till Björnberget för att fika.
  • Magnus Henningsson och Sebastian Hedin är båda engagerade i Svegs Alpina.
  • Sofi Hofdel, Jörgen Korpeleinen och Håkan Thullnérs tycke ändå fikaförsäljningen gick över förväntan.
  • Det var några som kom för att åka pulka i barnbacken på Björnberget.
  • Snökanonerna går på högvarv.

Kylan kom som en chock på trettondagen och familjedagen på Björnberget blev inte som arrangörerna hade tänkt sig. Trots det var det en del familjer som dök upp för att fika och stötta klubben.

Annons

Trettondagen blev en kall historia med runt minus 25 grader. Svegs alpina hade planerat in en familjedag i barnbacken, med utlåning av utrustning utan någon kostnad till nybörjare. Köldgränsen var minus 18 grader och de kunde inte starta liften i kylan.

– Det är tråkigt nu när vi skulle ha en kick off i dag. Men det kommer fler dagar, vi gör ett nytt försök, säger Sebastian Hedin, ordförande för Svegs Alpina.

Men det var ändå en del familjer som kom till Björnberget ändå och köpte fika i cafeterian.

– Vi hade planerat att åka hit men vi får nöja oss med fikat i dag. Vi ville åka hit för att hitta på något och stödja föreningen, säger Sara Norberg.

Trots att det inte blev någon skidåkning så fanns det en fördel med att det var så kallt.

– Nu får vi i gång snötillverkningen och det blir bra med snö. Snart kan vi nog öppna halva stora backen. Men kylan skulle ha kommit för en vecka sedan. Men det är bara att bita i det sura äpplet, säger Sebastian Hedin.

Klubben vill få i gång verksamheten på Björnberget igen och planen är att de ska ha sådana här familjedagar en gång i månaden framöver. De efterlyser också fler frivilliga krafter till klubben.

– Det har varit en del förändringar i klubben på sista tiden. Vi vill få i gång barnbacken för hobbynivå så att barnen kan komma hit och åka och ha kul. Det är många som tror att det är stängt men vi lever i allra högsta grad. Vi hoppas att fler vill hjälpa till med de lilla man kan, säger Magnus Henningsson som är sekreterare i styrelsen.

Sebastian Hedin har ett mål för klubben och det är komma tillbaka klubben till det som var förr.

– Då fanns tävlingsverksamheten, det är den som har försvunnit och vi vill också komma tillbaka dit. Men första prioritering nu är att få i gång barnbacken. Vi har mycket vilja och idéer i den här ganska nya styrelsen. Det ser ljust ut, vi är ändå positiva, säger han.

Annons