Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget beslut om träbjörnen i Sveg

/

Kommunstyrelsen i Härjedalen valde att låta samhällsbyggnadsförvaltningen göra en ordentlig utredning om den väldiga och skadade träbjörnen i Sveg.
– Vi måste ha ett bredare underlag om vi ska kunna ta ett beslut, säger kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke (S).

Annons

Björnen får stå kvar med sitt nackskydd. Kommunstyrelsen hade vid sitt möte under tisdagen två förslag att ta ställning till. Bygga ett tak för runt 1,2 miljoner kronor eller att tränallen skulle rivas, detta till en kostnad av 600 000 kronor.

Samhällsbyggnadsförvaltningen påpekade i sitt förslag att björnen är en turistattraktion och ett viktigt landmärke för Sveg och Härjedalen.

TH har tidigare berättat att den tretton meter höga björnen börjat nicka betänkligt. Dessutom att vatten läcker in i träkonstruktionen. För att säkra skapelsen har ett nackstöd nu byggts och så får den stå, åtminstone till våren då nya beslut tas.

– Vi behöver ett bredare underlag och konsekvenserna till det beslut som vi tar. Ärendet går tillbaka till samhällsbyggnadsförvaltningen och frågan om björnens framtid kommer upp tidigast under våren 2016, säger Gunilla Zetterström Bäcke.

Annons