Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Investera HTAB-pengar lokalt!

I början av juli 2015 sålde Härjedalens kommun sitt, till 100% ägda HTAB, Härjedalens Turist AB. Summan var dryga 27 miljoner kronor.  Bolaget bildades på dåvarande Hede kommuns tid. Investeringar, som visade sig lyckosamma, gjordes framförallt i Björnrike.

Annons

Nu diskuterar Härjedalens kommun huruvida man skall behålla skolan i Vemdalen i dess nuvarande form. Skjutsa barn från Vemhån/Vemdalen från fyran till sexan till Hede och yngre barn från Hede till Vemdalen. Detta kan inte vara en seriös tanke? OM den rockaden blir av försvinner även biblioteket från Vemdalen.

I detta område investeras en ofantlig mängd pengar, från Klövsjö/Storhogna – Vemdalsskalet – Björnrike och får vi tro Örndalen. Då diskuterar Kommunens företrädare indragningar på det viktigaste av allt: SKOLAN.

En utredning är tydligen tillsatt. Skolchef ingår rimligen? Varför ingår inte även en representant från näringslivet, några lokalt förankrade politiker av skilda kulörer samt föräldrar. Det finns även ett medborgarförslag inlämnat beträffande skolan till kommunen.

Jag menar att de dryga 27 miljoner kronor som kommunen fick för försäljningen av HTAB skall återinvesteras i detta område, d.v.s. gamla Hede kommun, då är det skolan som skall vara prioriterad. Skolan och barnen är vår framtid.

För övrigt lever vi i en tid av livslångt lärande. Vart kan jag vända mig för att utveckla mitt bristfälliga vetande i IT-kunskap för att kunna vara delaktig i samhället? Till skolan, till biblioteket ?

När jag skriver detta tänker jag på Edvin Kvarneland (Björnrike) och Bertil Lindgren (Vemdalsskalet/Storhogna) saliga i sin himmel. De hade visioner och framtidtro. De satsade. De lade grunden till det vi upplever idag i området. Låt er vägledas av dem, ni som skall fatta beslut.

Tage Fjellner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons