Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakttorn saboterade och förstörda i Fåssjö

/
  • Jag har jagat i 57 år och aldrig varit med om detta. Det är ett otyg och jag tror att det är djurrättsaktivister eller någon annan som inte gillar jakt som varit framme, säger Sune Olsson
  • Av vindskyddet är det inte mycket kvar och taket hade dragits 200 meter efter vägen
  • Enligt spåren att döma har man bundit fast jakttornet med ett kraftigt rep i en bil och på så sätt raserat bygget.   Det är bedrövligt. Inte i fasen kommer vi att skjuta färre älgar för det här, säger Sune Olsson.

Jägarna i Härjedalens kommun har länge klarat sig ifrån att få sina jakttorn förstörda och saboterade. Men i helgen var det dags då jaktorn och ett stort vindskydd förstördes utanför Fåssjö.

Annons

– Det är bedrövligt. Den eller de personerna som ställt till med det här eländet skulle man vilja ha tag på. Inte fasen kommer vi att skjuta färre älgar för det här, säger Sune Olsson.

Han är jaktledare i laget Fåssjö 1 och på måndagsmorgonen fick han ta del av förödelsen. Under natten har någon totalförstört ett av jakttornen och även ett stort vindskydd där det 16-man stora jaktlaget brukar samlas. Platsen är vid Långberget och både det stora vindskyddet och jaktornet fanns vid den lilla väg som passerar området.

– Av vindskyddet är det inte mycket kvar. Det är nog mest bara brasved, säger Sune och tittar på bedrövelsen där allt ligger i en bråte.

Förutom det 20 kvadratmeter stora taket och en vägg som ligger hundratalet meter därifrån.

– De har troligen haft en större bil, bundit fast byggnationerna och bilen med ett kraftigt rep och på så sätt raserat både torn och vindskydd. Det stora plåttaket till vindskyddet hade de dragit runt tvåhundra meter härifrån. Det låg mitt på vägen när en lastbil kom på morgonen, säger Sune.

Nedsågade och saboterade jakttorn är inget nytt för länets jägare. Dessbättre har man i Härjedalens kommun klarat sig ganska bra genom åren.

– Jag har jagat i 57 år och aldrig varit med om detta. Det är ett otyg och jag tror att det är djurrättsaktivister eller någon annan som inte gillar jakt som varit framme.

Sune Olsson har kontaktat polisen och anmält skadegörelsen.

– Mest för sakens skull och att människor håller uppsikt om de ser något lurt. Polisen har säkert viktigare saker att utreda och dessutom är det svårt att knyta någon till just den här händelsen.

Annons