Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtar pajade telefonin i Härjedalen

/

Under måndagen var drygt 5000 abonnenter utan fast telefoni i Härjedalen. Räddningstjänsten bemannade flera brandstationer eftersom det även var svårt att nå larmnumret 112. Nu ska felet vara avvhjälpt – det var en avgrävd kabel i Svenstavik som ställde till det enligt SVT Jämtlandsnytt.

Annons

Redan på morgonen upptäcktes problemet, bland annat av de som försökte ringa till kommunens växel i Härjedalen.

– Vi har pratat med Telia och gjort en felanmälan. De har inte ens kunnat lokalisera felet men de vet att det ska vara en avgrävd kabel. De vet inte när felet är åtgärdat men en åtgärd är på gång, sa Jan-Olov Olsson, som sitter i växeln på Härjedalens kommun.

Räddningstjänsten bemannade brandstationerna i Härjedalen för de som behövde akut hjälp. Det gick inte att ringa larmnumret 112.

Orsaken till felet var, enligt SVT Jämtlandsnytt, en avplöjd kabel på en åker i Svenstavik. Felet tog lång tid att laga och inte förrän vid fyratiden på tisdagsmorgonen var det löst. Från räddningstjänsten meddelas att man då avbröt bemanningen av brandstationerna.

Felet påverkade både fast telefon och bredband via telenätet och tidvis var det också problem att ringa med mobiltelefonin.

Annons