Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon Henrik direkt till final i Melodifestivalen

/
  • Stolta föräldrar, Ulla och Jan Fjällgren, fick såklart komma upp på scen och gratulera.
  • Jublet ville aldrig ta slut när Jon Henrik gick vidare direkt till final.
  • Glada Härjedalingar på plats i arenan.
  • Jon Henrik och Isa, båda direkt till finalen i Stockholm den 14 mars.
  • Alla ville prata med Jon Henrik efter tävlingen.
  • Och alla ville också fota honom.

Jublet ville aldrig ta slut och hela arenan kokade av silverfärgade vimplar när Jon Henrik Fjällgren presenterades på lördagens Melodifestival. Och även i tevesofforna gick han hem.
– Jag kände sådan kärlek från publiken, säger Jon Henrik

Annons

Lördagens tredje deltävling i Östersund blev en succé för renskötaren från Mittådalen. Ett storslaget nummer med tre jättestora änglaliknade figurer i bakgrunden, sydsamisk dans, etnotrummor och en lägereld på scen, och så Jon Henriks intensiva jojk förstås. Showen verkar ha gått rakt in i hjärtat på många av de runt tre miljoner tittarna.

Efter tävlingen ville alla prata med Jon Henrik Fjällgren i arenan. Tidningen fick lov att ordna ett eget möte senare på kvällen, när Jon Henrik var på väg till efterfest på Gamla Teatern i Östersund.

Hur kändes det att stå på scen?

– Skitbra alltså. Jäklar vad roligt det var. Att leverera och känna sådan kärlek från publiken.

Ska du ändra något på numret till finalen?

– Det har varit spekulationer om det men det är inte bestämt än. Vi får se.

Hela Härjedalen, ja hela Sverige kokar av Jon Henrik feber. Var slutar det här?

– Det undrar jag också. Just nu är jag faktiskt lite rädd att gå ut. Men jag känner kärlek i luften och det är ju positivt, säger han innan han raskt slussas genom folkmassan in i en taxi.

På efterfesten fortsatte filmandet, fotandet och intervjuerna. Där fanns också Jan och Ulla Fjällgren, Jon Henriks föräldrar, som såklart suttit med under kvällen.

– Ända sedan han varit liten har han hållit på och klinka. Han ordnade konserter på sitt rum som andra fick komma och lyssna på, berättar Jan Fjällgren.

Var ni nervösa under tävlingen?

– Man hann ju inte bli så nervös eftersom han var det första bidraget som gick till final direkt. Hade man fått vänta hade det blivit pirrigt förstås säger Ulla Fjällgren.

– Jag tvekade inte en sekund. Han har gått från klarhet till klarhet, säger Jan Fjällgren.

Till final gick också Isa med låten "Don´t Stop". Andreas Weise med ”Bring Out the Fire” och Kristin Amparo med ”I See You” gick till Andra chansen. Ellen Benediktsson, Kalle Johansson och Andreas Johnson åkte ur. 2 865 979 röster kom in.

Annons