Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon Henrik Fjällgren lyfte psykisk ohälsa och tog sig till finalen av Let's dance

Glasskon kan komma att bli härjedalingen Jon Henrik Fjällgrens. Nu har nämligen juryn och tittarnas kärlek tagit honom hela vägen till final.

Annons
Jon Henrik Fjällgren är i final.

Jon Henrik Fjällgren var först ut på dansgolvet i semifinalen av Let's Dance och inledde stark med en fusion till husbandets Veronica Maggio-medley.

Fusionen bestod av danserna jive, pasodoble, salsa och slow fox och artisten lovordades av juryn. Cecilia Lazar och Tony Irving gav båda nior medan Ann Wilson tyckte att dansen var en åtta.

– Fan vad roligt det var, sa Jon Henrik Fjällgren efter juryns hyllningar.

När den personliga tolkningen framfördes blev de golvade. Jon Henrik Fjällgren valde nämligen att ägna sin personliga tolkning till psykisk ohälsa. Något han själv brottats med.

Här repeterar Jon Henrik Fjällgren och hans danspartner Katja Luján Engelholm inför semifinalen.

Passande nog framfördes Jon Henrik Fjällgrens tolkning till den nyligen avlidne artisten Aviciis låt "Addicted to you". Det blev en modern dans och alla i publiken stod upp jublade när det sista danssteget tagits.

– Jag kan inte komma ihåg när vi satt här och såg en så känsloladdad och konstnärlig dans som den som du just utförde, sa Tony Irving i programmet.

– Fortsätta att dansa för det här är din grej, sa Cecilia Lazar.

Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholms moderna dans fick fullpott av juryn.

Jon Henrik Fjällgren blev märkbart rörd av publikens stående ovationer.

– Att publiken stod upp och jublade för psykisk ohälsa och den här dansen det var otroligt starkt att se, sa han i programmet.

Efter fullpott av juryn och en andra plats låg det ändå i tittarnas händer att avgöra artistens öde. De vill se mer av renskötaren och röstade honom hela vägen till final där han och youtubern Daniel Norberg gör upp om glasskon.

Gunde Svan fick lämna tävlingen.

[+] Jon Henrik Fjällgren laddar för semifinal i Let's Dance: ”Om vi åker ut så avslutar vi i alla fall med ett väldigt mäktigt nummer”

[+] Jon Henrik om mörkret: "Jag tål inte stress lika bra som förut"

Jon Henrik Fjällgren lider av posttraumatisk stress – öppnar sig i känslosamt inlägg

Annons