Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalas när Maja firade 105 år

Det var ett riktigt tårtkalas på Servicehemmet Fjällglimten under förra onsdagen. Det med all rätt då Härjedalens äldsta fyllde 105 år.

Annons
Maja Fjellner i Vemdalen fyllde 105 år och firades med tårta på Fjällglimten.

Det var med glimten i ögat hon rullade in i matsalen på servicehemmet i Vemdalen. Det vankades kalas och Maja Fjellner myste när hon såg tårtorna som stod på borden. Att hon fyllde 105 år och äldst i Härjedalen verkade hon ta med ro. Men tårta, kaffe och uppvaktningen gillade Maja.

Egentligen står det Hanna Maria Fjellner i kyrkböckerna men det är som Maja hon är känd. Inte bara i Vemdalen utan många gäster har träffat på henne under åren då hon jobbade på högfjällshotellet hos Lindgrens på Skalet. Detta långt före det att Skistar och andra ägare tog över. Men idag tar hon det lugnt och sedan länge tillbaka tillbringar hon tiden på Fjällglimten i Vemdalen. Under onsdagen var det dock lite jäktigt för Maja. Många ville gratulera henne och tårtkalaset ville hon absolut inte missa. Framförallt inte gräddtårtan som hon mumsade i sig rejäla bitar av.

Maja föddes i Funäsdalen den första november 1912. Det var en fredag för dryga 38 350 dagar sedan. Pappa Karl Larsson kom från Valmåsen och mamma, Kerstin Hansdotter kom från Funäsdalen. Maja träffade så småningom skogsförmannen Per-Oskar Fjellner och paret flyttade till Vemdalen. Där blev de kvar, men Per-Oskar dog 1986.

Linn Röysheim och Erkki Hartikainen fixar en rejäl tårtbit till Maja, 105 år.
Inte alls dumt att fylla 105 år och bli uppvaktad med tårta, tyckte Maja Fjellner.
Maja Fjellner i Vemdalen fyllde 105 år och är äldst i Härjedalen
Maja i samspråk med Linn Röysheim

Annons