Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenth-Oves stuga brann ner till grunden

/
  • Kenth-Ove Dahl framför resterna av sin nedbrunna stuga.
  • Två av hundarna som klarade sig.
  • Christian Nummelind (tv) hjälpte Kenth-Ove Dahl att få ut hundarna ur hundgården bredvid den nedbrunna stugan. Bordercollien Bessie, som fanns inne i huset, klarade sig inte.

Vid tiotiden på lördagskvällen återvände Kenth-Ove Dahl och jaktkamraten Christian Nummelin till stugan i Bölberget. Då rasade branden för fullt och huset var helt övertänt.

Annons

– Vi lyckades rädda fyra hundar som jag släppt ut i hundgården bredvid stugan. Men för att ta oss dit fick vi krypa under lågorna som slog ut genom fönstret. Det var mest Christian som gjorde det, jag stod och ringde till SOS för att larma om branden, berättar Kenth-Ove.

I stugan fanns jaktutrustning, dokument och andra ägodelar. Där låg också systerdotterns bordercollie Bessie som gick under i lågorna.

– Hon ville alltid vara inne hos mig när jag var här i stugan. Nu ville hon in innan vi for så jag släppte in henne.

Kenth-Ove Dahl har svårt att hålla tårarna tillbaka när han berättar.

Till vardags bor han nere i Småland. Stugan står vid föräldragården på Bölberget och dit hade han bjudit med sig Christian Nummelind för att jaga björn. De lämnade platsen vid åtta-tiden på kvällen för att fixa jaktkort och när de kom tillbaka var stugan redan övertänd. Kenth-Ove tror att branden startade i en gammal teve och den teorin får stöd från räddningstjänsten. Det finns ingen misstanke om brott.

– All min jaktutrustning, alla kläder, ja allt försvann. Jag har fått låna kläderna jag står och går i.

Räddningstjänsten från Sveg och Lofsdalen lyckades hindra branden från att sprida sig till husen bredvid och till skogen runtomkring.

– Jag vill rikta ett stor tack till räddningstjänsten och till min kamrat Christian Nummelind som räddade de andra hundarna. Jag är otroligt tacksam för hjälpen jag fått, säger Kenth-Ove Dahl

Annons