Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart i dag: Högstadiet i Ytterhogdal läggs ner

/

Det är nu klart att högstadiet i Ytterhogdal läggs ner. Beslutet togs under torsdagen av nämnden för Bildning, fritid och kultur,

Annons

– Att vi flyttar en enhet till en annan skolenhet är ett faktum vi står inför. Idag bedrivs en undervisning med hög kvalitet på Ytterhogdals skola i årskurserna F-6 och det är viktigt vi bibehåller kvaliteten även för högstadiets elever. Vi ser detta som den bästa lösningen för högstadieeleverna och ser med tillförsikt fram emot att kunna fylla på elevantalet på Centralskolan underifrån säger nämndens ordförande Helena Larsson.

Leif Nilsson (S) reserverade sig mot beslutet och ville att man skulle fortsätta hitta lösningar för att kunna ha kvar högstadiet i Ytterhogdal.

– I övrigt var nämnden enig. Undervisningen för årskurserna F-6 att fortsätta bedrivas utan förändring. Skolan kommer inom de närmaste åren att genomgå en rejäl ansiktslyftning vad gäller upprustning av lokalerna, säger Helena Larsson.

Bakgrunden är att det saknas behöriga lärare samtidigt som det bara finns 15 elever kvar på högstadiet. Samtidigt räknar nämnden med att spara runt 1 450 000 kronor på flytten till Sveg.

Sparbetinget i budgeten från 2009 är nio miljoner kronor. Tre miljoner han nämnden kapat, det återstår således sex miljoner kronor,

Nämnden har stora sparkrav. Är det i dag aktuellt med några andra nedläggningar?

– Nej, men däremot ska alla enheter nu se över sina kostnader och försöka göra de besparingar man kan göra utan att det påverkar kvalitén på verksamheterna.

Annons