Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivmisshandel började med kränkt flickvän - "Det kunde ha slutat mycket värre"

En misstänkt knivmisshandel på en plats i västra Härjedalen började med att den 17-åriga gärningsmannen sa något elakt om en annan ung mans flickvän.
– Det stora problemet i det här är att en av männen bar kniv, säger David Redin, utredningschef på polisen i Jämtland/Härjedalen.

Annons

Polisen var på plats en knapp timme efter anmälan.

Bråket startade, enligt polisanmälan, med att 17-åringen fällde några kränkande kommentarer om en 20-årig mans flickvän i fredags kväll. Det ena ledde till det andra och till slut var de två unga männen i slagsmål med varandra. Där någonstans plockade 17-åringen fram sin fällkniv. Nu är han misstänkt för grov misshandel.

– Man kan dra paralleller till att en ung man blev dödad med kniv här i Östersund för drygt ett år sedan. Det hade troligen inte slutat med dråp om inte gärningsmannen haft en kniv på sig. Nu gick det inte så illa här men det kunde ha slutat betydligt värre, säger David Redin, gruppchef för utredningar av mängdbrott i Jämtland och Härjedalen.

20-åringen, som i sin tur är anmäld för misshandel, fick skärskador på armen, ryggen och magen.

– Det handlar om ytliga sår, säger David Redin.

Men det måste ändå ha viftats en hel del med kniven med tanke på hur många skador 20-åringen fick?

– Det är svårt att uttala sig om, det får utredningen visa.

Polisen var på plats med en patrull en knapp timme efter att anmälan kom in. Likaså ambulans. Då hade den lokala räddningstjänsten redan gripit in.

– De var först och gick in och separerade de två unga herrarna. De gjorde ett mycket bra jobb, säger David Redin.

17-åringen greps och fördes till Östersund men släpptes senare på grund av sin unga ålder.

– Det rör sig om en minderårig så detta ska vi utreda skyndsamt. Det stora problemet här är att 17-åringen hade en kniv på sig. Att bära kniv är ett bötesbrott. Här hade det kunnat sluta på ett betydligt värre sätt, säger David Redin.

David Redin är chef för gruppen som utreder mängdbrott i Jämtland och Härjedalen.

Fotnot: I den första rapporteringen om händelsen skrev vi att den misstänkta misshandeln skett i Tännäs. Det stämmer inte, händelsen utspelade sig på en annan plats i västra Härjedalen. Tidningen fick informationen från polisens egen webb, där Tännäs stod angivet som plats för händelsen. Troligen har namnet följt med från polisens händelserapport eftersom den aktuella platsen ligger i Tännäs/Ljusnedals församling. Polisen använder församlingar som geografiska enheter i sitt kartsystem. Den felaktiga ortsangivelsen ska enligt polisen inte ha haft någon betydelse för deras utryckning, polispatrullen som åkte på misshandeln hade rätt adress i sitt system.

Annons