Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråd vill se daglig trafik på Inlandsbanan

/

Både kommunledningen i Härjedalen och Berg ställer sig bakom förslaget att återuppta en daglig persontrafik på Inlandsbanan.
– Vi har länge jobbat med den här frågan och fortsätter att göra det, säger Härjedalens kommunalråd Gunilla Zetterström Bäcke (S).

Annons

Nu närmaste lyfts frågan på nytt vid en ägarträff om Inlandsbanan som hålls i Östersund i början av november.

– Det är inte bara i kommunen vi diskuterat den här tågtrafiken, dialogen har även förts på regionnivå. Det vore naturligtvis jättebra om vi får en bättre tågförbindelse samt att buss- och tågtrafiken kompletterar varandra och inte körs parallellt. Det här är viktigt inte bara för turismen utan för oss alla som bor här, säger Gunilla Zetterström Bäcke.

Bergs kommunalråd Therese Zetterman (S) håller med.

– Inlandsbanan är en viktig del av infrastrukturen även för vår kommun. Snötåget är en mycket bra satsning som vi nu måste följa upp. Vi som bor i inlandet är beroende av andra kommunikationsmedel än bara bil, säger hon.

Att en satsning på persontrafiken på Inlandsbanan även skulle gynna arbetspendlingen mellan Berg och Östersund ser hon som stor fördel.

– Vi har tidigare påtalat behovet av åtgärder som underlättar pendlingen och det är ju lättare att arbeta på tåg än buss. För vår del skulle en bra tågförbindelse inom regionen vara mycket välkommen, säger Therese Zetterman.

Annons