Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen driver Folkets Hus

/
  • Kommunen som äger fastigheten tar temporärt över driften av Folkets Hus så att det ska finnas möjlighet att nyttja lokalerna.

När Folkets Hus-föreningen begärde sig i konkurs startade ett intensivt arbete för Härjedalens kommun vilka äger fastigheten.
– Vi måste ju ha verksamheten i gång, kommenterar Thony Gustafson, näringslivschef.

Annons

Mycket av verksamheten som funnits i Folkets Hus i Sveg har hamnat i ett osäkert läge i och med att FH-föreningen begärde sig i konkurs. En arbetsgrupp sattes ihop för att arbeta vidare eftersom det finns ett antal hyresgäster vilka det då måste förhandlas fram nya avtal med gentemot fastighetsägaren som är kommunen.

– Eftersom det här skedde i början av sommaren så tog vi först över turistbyråverksamheten. Att stänga igen var inget alternativ, berättar Gustafson.

Nu kommer även övrig verksamhet i byggnaden att skötas av kommunen fram till att en annan lösning hittas.

– Vi ser över hur vi ska lösa frågan kring arrangemang, möten, konferenser och biografen. Vår målsättning är att beställningar som är gjorda ska levereras. med tanke på situationen och att vi tar över en bokningsverksamhet som vi inte vet hur den skötts så är det bra om de som känner sig osäkra kontaktar oss, säger Gustafson.

Under hösten kommer arbetet med att se över framtida verksamhet att fortsätta.

– Fram till ett nytt beslut tas så kör vi på hårt för att få ordning på verksamheten, åtminstone fram till årsskiftet så att det finns en samlingsplats för turister, arrangemang, bio och konferenser, förklarar Thony Gustafson.

Annons