Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korpen lyfte i Hede

/
  • Ett 80-tal deltagare fanns på plats under Hedekorpens aktivitetsdag Korpen lyfter.

För fjärde året i rad anordnade Korpen i Hede ett träningsevent. Årets upplaga, Korpen lyfter, kunde räkna in närmare 80 deltagare vilka kom från olika orter i länet

Annons

Dagen började med att deltagarna hälsades välkomna med en gåva och fick lära sig om Korpens historia från början av 1900-talet, via Susanne Lanefelt till dagens Korpidrott.

– Lite roligt var att se damerna i början av förra seklet kavla upp kjol och förkläde för att träna längdhopp, säger Lena Daabach.

Att Korpen i Sverige har 1,2 miljoner medlemmar och 1 600 ledare var det inte många av besökarna som visste.

Efter denna inledning startade passen där lugna pass varvades med hårda pass i högt tempo.

Ute tränades löpteknik, skidteknik och styrkeövningar i snön och det lektes även snöfotboll tillsammans med spelare från Hede IKs A-lag. Tre instruktörer från Korpen Gävle fanns på plats i Hede för att visa upp nya, spännande och intensiva pass. De som gillar att träna med vikter fick också sitt lystmäte genom kettlebells och tyngdlyftningsteknik.

– De som ville ha lite lugnare övningar återfanns på Qi gong, Chiball eller Soma mind. Flera av våra ordinarie pass fanns också att prova på, berättar Daabach.

Under aktivitetsdagen gavs möjligheter att gå på Workshops/föreläsningar om funktionella fötter och medveten andning. Vidare fanns möjlighet handla produkter knutna till träning och hälsa.

– Vi hade många nöjda deltagare som åkte hem efter en dag fylld av aktiviteter med svettiga träningskläder och väntande träningsvärk.

Bland deltagarna fanns många lovord, bra variation, lättare och tyngre pass, olika svårighetsgrad för såväl kropp och knopp.

Annons