Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalificerat snicksnack i Hede lockade många

/
  • Jerker Kolare pratade om att turkar är stora djurvänner.
  • Paula Daabach pratade om sin passion stora kattdjur i Afrika.
  • Jerker Kolare, Lelle Jonsson, Ivar Amundsson, Paula Daabach, Bodil Halvarsson och Daniel Lindberg bidrog till en helkväll med skitsnack i Hede.
  • Det var fullsatt i salen på skolan i Hede under den första pecha kucha-kvällen där. Många hoppas på en fortsättning.

Paula Daabach, Bodil Halvarson, Lelle Jonsson och Jerker Kolare pratade strunt i Hede i torsdagskväll. Salen var fullsatt; över 60 personer kom och lyssnade.

Annons

Varje talare stod upp och snackade till 20 bilder i sekunder per bild. Formen kallas Kucha pecha och har sitt ursprung i Japan. Direkt översatt betyder kucha pecha snicksnack. Men det var allt annat än snicksack i Hede denna kväll.

Paula Daabach pratade om stora katter i Afrika, Jerker Kolare om djurvänner i Turkiet, Lelle Jonsson om skotersafari på Kolahalvön och Bodil Halvarson om ett integrerande konstprojekt i Hede.

Det var Ivar Amundsson som kom med idén om en snicksnackarkväll i Hede. Bibliotekarien Daniel Lindberg såg till att idén blev verklighet.

– Jag är positivt överraskad över hur många som kom hit ikväll. Det är bra att ha ett stort kontaktnät, säger Ivar Amundsson.

Fotnot: Efter att en upprörd läsare hört av sig har vi ändrat från skitsnack till snicksnack i artikeln. Snicksnack betyder enligt Svenska Akademins ordlista struntprat.

Annons