Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna anmäler bilföretag till ARN – vill ha pengar tillbaka för motor

En kvinna i Härjedalens kommun anmäler nu en bilfirma i länet till Allmäna reklmationsnämnden (ARN) efter ett motorbyte som gick snett.

Annons

Det var förra sommaren som motorn rasade på kvinnans bil, men efter att bilfirman bytt ut motorn till en begagnad som gått 8 000 mil märkte hon att bilen inte gick bra samt att motorn förbrukade mycket olja. Kvinnan påtalade problemen för firman men fick då höra att det inte skulle vara något fel på motorn.

Men kvinnan kom tillbaka igen i april 2016 för att på nytt kolla upp den motorn hon fått monterad eftersom problemen kvarstod, då upptäkte firman att motorn var defekt.

Bilfirman satte då in en begagnad motor som gått nästan dubbelt så långt, nämligen 15 000 mil. Kvinnan ville då ha ersättning för mellanskillnaden mellan kostnaden för de två olika motorerna men firman nekade kvinnan eftersom det gått över tre månader sedan den första motorn monterats och att hon kört med den över 1 000 mil.

Kvinnan anmäler firman till ARN och kräver 3 000 - 4 000 kronor tillbaka för motorn samt närmare 2 000 kronor för ett svänghjulsbyte hon inte anser vara nödvändigt.

LÄS ÄVEN: Bilfirma anmäls till ARN – varningslampor började lysa efter två veckor

LÄS ÄVEN: Köpte bil som dog efter tio mil – anmäler till ARN

Annons