Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långlopp i Bruksvallarna

/
  • Bruksvallarna Nordic Ski Marathon är ett nytt långlopp som kommer att köras 9 januari.    – Det blev med lite kort varsel den här gången men vårt mål är att det ska bli en stor tävling, säger Magnus Myhr.

Ett nytt långlopp ser dagens ljus efter nyår. Bruksvallarna Nordic Ski Marathon är namnet och loppet kommer att vara seedningsgrundande för Vasaloppet.

Annons

Efter jul- och nyårsfirandet finns möjligheten att få en avstämning på sin fysiska status när det nya långloppet avgörs i Bruksvallarna.

– Loppet körs 9:e januari och det blir ett varvlopp där man kan åka 21 kilometer eller 42 kilometer. Start och mål i Bruksvallarna och slingan går till Ramundberget och runt deras 5 kilometersbana och sedan tillbaka, berättar tävlingsledaren Magnus Myhr.

För Vasaloppet är det 42 kilometersloppet som är seedningsgrundande och till Tjejvasan räcker det med 21 kilometer.

Magnus Myhr utlovar ett bra arrangemang och en njutbar upplevelse i fin fjällmiljö på bra spår.

– Vi har funderat på att ha ett långlopp i många år. Nu tyckte vi att vi hade resurserna att klara av det utan att belasta föreningarna med allt för mycket jobb.

– Det blev kanske lite kort varsel den här gången men vi kände att det här kunde vara en bra helg. I januari körs inte så många tävlingar och det kanske går att knyta an till jul- och nyårsledigheter för de som vill delta. På sikt tror vi att det här kan bli en riktigt stor och fin tävling, det är vårt mål, säger Magnus Myhr.

– En del av startavgiften kommer att skänkas till Cancerfondens insamling, fäll ett träd för cancer, som Peder Persson är upphovsman till, berättar Myhr.

Annons