Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärkorna startar om med ny, känd körledare

/
  • Lärkorna med nyblivna körledaren Jenny Michanek i spetsen, här från en stödkonsert förra vintern till förmån för Högvålens kapell.

Sångkören Lärkorna i Funäsdalen, som bildades för ca 33 år sedan, av länets bästa och mest kända sopransångerska och körledare Lena Moén, får nu en lika progressiv och engagerande körledare och musiker i Jenny Michanek, som ledare.

Annons

Körmedlemmar i Lärkorna är lyriska till att få Jenny Michanek som körledare. Jenny, bor numera i Långå, Härjedalen, leder fortsatt den kända kören Cantilena i Östersund, och har funnit kören Lärkorna som ett mycket intressant körprojekt.

Kören Lärkorna har hittills fungerat, som en från kyrkan helt fristående kör, inom församlingen Tännäs/Ljusnedal, men kören har nu beslutat att stå på helt ”egna ben”,

Genom åren har Lärkorna förutom de traditionella julkonserterna och valborgssjungande haft många framträdanden och framgångar med bland andra Putte Vickman, Py Bäckman och många andra kända namn. Lärkorna har även körkonserterat med Kjell Lönnå i tiotalet år.

Antalet medlemmar är idag ca 25 amatörer, damer och herrar. Nyhet vid omstarten, som sker den 5 september med körkickoff i Tännäs, är att man inbjuder alla i Härjedalen och ”närorter” i Jämtland att delta i körverksamheten.

Nyanmälningarna har redan börjat droppa in enligt Jan Zetterlund, ordförande i körföreningen.

– Kören har inget krav på körvana, men sångarglädje och lust att lära och utvecklas är viktiga komponenter, för att delta i verksamheten.

– Lärkorna har en mycket viktig kulturell och social funktion i Västra Härjedalen, men har ännu inte fått några kommunala eller andra bidrag till verksamheten. Men vi söker på alla sätt att få vår kommunala omgivning att förstå vår verksamhets mycket viktiga betydelse, säger Jan Zetterlund.

Annons