Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leende lätt seger för Jesper Persson i Lidingöloppet P15 - se hans lopp som startar ca 15 minuter in i sändningen

/
  • Jesper Persson drar i från på andra varvet. Leende lätt.

Jesper Persson från Sveg vann lilla Lidingöloppet över sex kilometer för pojkar 15 år i söndags och fick ett stipendium på tusen kronor i pris tillsammans med medaljer och prylar.

Annons

– Jag hade väl tänkt ligga med och vänta tills någon skulle gå och hänga på då. Men det var ju aldrig någon som drog på så till slut körde jag bara, säger Jesper Persson.

I första halvan av loppet, som gick två varv runt en tre kilometers bana, låg Jesper Persson, som tävlar för Åsarna, med i klungan. Det var inga större problem för honom att hänga med i tempot.

– Det gick ju inte så fort i början, jag hade mycket krafter kvar, säger 15-åringen som annars mest tränar och spelar fotboll på sommaren. På vintern är det skidåkning som gäller med bland annat tre USM-guld från förra säsongen på meritlistan. Konditionen är det i vart fall inget fel på, inte vinnarskallen heller.

I en nerförsbacke kort in på andra varvet drog Jesper upp tempot och motståndarna föll i från ganska snabbt.

– När det inte var någon som drog på förstod jag att de var trötta, så det var bara att köra på. Ingen mening att ligga där och slöa.

Upploppet avverkades i ensam majestät. Tvåan Ludvig Bjurelid hade en bra spurt och hämtade in några sekunder där men det var aldrig någon fara. Jesper Persson vann P15 klassen på tiden 20:36, med två sekunders marginal.

Nu väntar vintersäsongen och skidåkningen. Frågan är om det blir några fler löplopp för 15-åringen innan dess?

– Vi får se. Kanske terräng-SM men jag vet inte riktigt än.

Hela loppet kan ses på Lidingöloppets webb på följande adress: https://lidingoloppet.solidtango.com/video/lidingoloppet-2015-27-sep-13-01?t=954>