Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhärdals kulturvecka

/
  • Flavia Devonas Hoffmann ser fram emot en fullspäckad kulturvecka.

Den kommande kulturveckan riktar sig till både barn och vuxna, och kommer bland annat innehålla framträdanden från lokala förmågor och en internationellt känd grupp.

Annons

Lillhärdals kulturvecka anordnas för fjärde gången och kommer innehålla arrangemang som Härjedalens kulturcentrum, Mosippans teateramatörer och Svenska kyrkan anordnar med inriktning på dans, musik och utställningar.

– Vi tror att det kommer finnas något för alla, säger Flavia Devonas Hoffmann, producent för Härjedalens kulturcentrum.

Veckan börjar med en majstångsresning på hembygdsgården i Lillhärdal följt av Da Motus som är en dansgrupp från Schweiz.

– De är väldigt kända faktiskt, nu senaste var de i Egypten vet jag. Deras föreställningar utspelas alltid på vardagliga platser som folk ser varje dag och poängen är att man ska se på platsen med en ny betraktelse, säger Flavia Devonas Hoffmann.

På midsommardagen kommer också Julia Heurling visa sin utställning "The layer project", som är bilder från Härjedalen som hon har överlappat med varandra. Projektet började hon med efter att hon hade varit i Härjedalen 2012 och inspirerats av naturen och miljön.

Under veckan kommer det även vara boksläpp med Göte Olingdahl som har skrivit en bok från Härjedalen och som avslutning på veckan blir det en föreställning från teaterskolan.

– Det bästa är ju att det är en sådan fin blandning mellan lokala och internationella artister, säger Flavia Devonas Hoffmann.

Annons