Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linsell i mörker sedan strax före jul

/
  • Mörkt längs riksväg 84 ner mot kyrkan i Linsell. Här ska vägen normalt sett lysas upp av gatlampor.

Sedan strax före jul är ett femtontal gatlyktor släckta längs riksväg 84 genom Linsell. Trots upprepade påminnelser har inget hänt.
Men felanmälningarna verkar inte ha gått fram till Trafikverket.

Annons

– Sista felanmälan hos oss är från nionde december, säger Annette Berggren, belysningsansvarig på Trafikverket som ansvarar för de flesta släckta gatlamporna.

Gatlamporna har krånglat hela hösten och strax före jul slocknade ett femtontal lampor helt, från affären i Linsell och ett hundratal meter norrut, längs riksväg 84.

– För oss som bor här är det en trafiksäkerhets- och trygghetsfråga, säger Göran Östh i Linsell.

Han har felanmält till kommunen som ansvarar för fem av gatlamporna.

– Vi har gått igenom dem och de är i funktion. Det måste vara ett kabelfel som göra att de inte går att tända och det ligger på Trafikverkets ansvar. Vi har felanmält till dem, säger Erik Bäckström, gatuingenjör på Härjedalens kommun.

Annette Berggren, belysningsansvarig på Trafikverket, har, efter påringning från tidningen, varit i kontakt med den entreprenör som reparerar gatubelysning åt Trafikverket.

– Det stämmer att det är ett kabelfel som blivit i samband med att det grävts ner bredband i Linsell, säger hon.

– Vår entreprenör har varit där och reparerat det. Sedan har de haft kontakt med en person som lovade att kolla hur det är med lamporna och höra av sig om det fortfarande var problem. Men vi har inte hört något. Den senaste felanmälan kom den nionde december, säger Annette Berggren.

Vad händer nu?

– Vi har skickat ut vår entreprenör som ska laga felet. Till våren måste vi förmodligen gräva ner en ny kabel

Så gatlamporna kommer att fungera snart igen?

– Absolut. Men jag vill gärna påminna om att det går att felanmäla till vår växel dygnet runt. Den här gången kom felanmälan på ett lite ovanligt sätt, säger hon.

Annons