Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalproducerad revy med spår av nötter säljer fullt hus

/
  • Fyra lokala hjältar från Härjedalen i tevetävling med komplikationer. Vilka det är får ni gissa själva.
  • Anki Kull, som är med även i landstingsrevyn, regisserar
  • Tobias Myhr fixar ljud och musik. På scenen dansande höns.

Till helgen sätter Öfre Ljusnans teaterförening upp lokalrevy i Bruksvallarna och flera föreställningar är redan utsålda.
– Var femton år sedan sist, säger regissören Anki Kull.

Annons

Ett gäng hönor i dans till tonerna av Bombay Dreams, eller fyra hjältar från Härjedalen som deltar i en tevetävling med komplikationer. Det är några av inslagen som repeterades i lördags, inför premiären av revyn "Lokalproducerat - kan innehålla spår av nötter" i Bruksvallarna på fredag kväll.

Anki Kull, Åsa Cederberg och Eva Nilsson har skrivit revyn.

– Vi har skrivit på det här i ett år ungefär. Jag har haft lite material liggande, vi kör lite gamla grejer och så nya saker, säger Anki Kull som även är med i landstingsrevyn.

Ensemblen består av nio personer som träffats ungefär en gång i veckan sedan början av året och repat. Och nog verkar hönsdansen i numret "Mesar och måsar" rätt välkoordinerad. Tobias Myhr står för ljud och musik.

Som sig bör för en lokalrevy innehåller den lite olika teman som åskådarna lär känna igen sig i.

– Gondolbanan kommer upp, nått om banken, ja lite sådana grejer. Men vi är jättesnälla, säger Anki Kull.

Fröjdvallen, där revyn spelas, tar 135 åskådare. Det är redan fullt både fredag och lördag kväll men i helgen fanns det fortfarande platser kvar till föreställningen på lördag dag. Om behovet uppstår kan det bli en föreställning även på söndag. Men sedan blir det nog inga fler föreställningar.

– Vi jobbar ju och har annat för oss också, säger Anki Kull. Vi har sagt att vi kör den här helgen.

Hur kommer det sig att ni drog i gång det här?

– Folk vill ju skratta och ha roligt. Så vi bestämde oss för att sätta ihop en revy här igen. Det var femton år sedan sist. En revy ska ju spegla lite allvarliga saker också, men det är kanske inte så mycket allvar i det här, säger Anki Kull.

Annons