Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundqvist nära storslam

/
  • Anton Rösnäs tog en silverplats under LVC-finalerna i Duved
  • Kevin Lundqvist åkte väldigt bra under helgen. Ett guld, ett silver och en försmädlig vurpa blev resultatet.

Kevin Lundqvist, Vemdalens IF, var väldigt nära att ta storslam när Lilla Världscupens regionfinaler avgjordes i Duved. En vinst, en andraplats och en vurpa blev facit i klassen H14. Även Anton Rösnäs, Svegs AK, gjorde fina resultat med en silverplats och två fjärdeplatser som facit i klassen H13.

Annons

Under helgen var den norra regionens alpina ungdomar samlade i Duved för finaltävlingar i Lilla Världscupen. Två härjedalsåkare fanns i den absoluta toppen och de fick även med sig medaljer hem.

Kevin Lundqvist vann storslalomtävlingen med drygt en sekund tillgodo och han var väldigt nära i super-g där det blev en andraplats, 23 hundradelar från vinnaren. I slalomtävlingen blev det en vurpa för Kevin i första åket och detta kunde han inte reparera till fullo även om han hade klart bästa tiden i det andra åket.

Anton Rösnäs hade inte riktigt marginalerna på sin sida men tog ändå hem ett silver till Sveg. Detta fixade han i storslalomen. I super-g var Rösnäs väldig nära ytterligare en medalj med hamnade till slut på den försmädliga fjärdeplatsen, endast en tiondel från pallen. I slalom blev det också en fjärdeplats.

Felicia Rosén, Vemdalens IF, fanns också med och krigade om topplatser och hon fick med sig en fin sjundeplats från slalomtävlingen som bäst.

Annons