Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad start för Prideveckan

/
  • Jenny Hansen hoppas på många besökare under lördagen vid Pridefestivalen på Hedeparken.

Den här veckan pågår Härjedalen Pride med ett späckat schema. Och arrangörerna är hittills nöjda med Härjedalens första Pridefestival.
– Intresset och uppslutningen vid förläsningarna har varit bra, säger Jenny Hansen.

Annons

Det var med ledorden Kärlek och Gemenskap som hon och Torbjörn Hedmark började skissa på en Pridefestival. Första tanken var att arrangemanget skulle ske en lördag men allt växte till en hel vecka. Det började i måndags och avslutningen sker på söndag kväll.

– Det visade sig att intresset var större än vad vi räknat med. Inte bara från härjedalingarna utan även från föreläsarna som gärna ville komma till Härjedalen, säger Jenny Hansen.

– Vi har otroligt duktiga och intressanta föreläsare med ett brett utbud. Hoppas verkligen att de som säger sig vara rädda för en "bögfestival" tar chansen att vara med. Pride handlar om människors lika värde och rätten att få vara sig själv. Detta oavsett sexuell läggning, religion, hudfärg eller andra saker.

Det är under lördagen det blir flest besökare. Redan klockan tio på förmiddagen slås portarna upp på Hede Folkpark.

– Det blir svårt att hinna med att vara med överallt. Men jag vill absolut inte missa någon av föreläsarna, säger Jenny Hansen.

Blir det fortsättning nästa år?

– Vi måste först göra en utvärdering. Men behövs det en Pridefestival även nästa år så känns det som vi vill vara med.

Annons