Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad travdag trots dyster prognos

/
  • Magnus O Jonsson är ett trogen gäst på Björvalla. Här segerdefilerar han med Miss Ilami efter seger i fjärde loppet. Speakern Börje Andersson är på väg för en intervju.
  • Omkring 250 besökare kom till årets travdag på Björnvalla.

Det såg mörkt ut för årets travdag på Björnvalla. Väderprognoserna var allt annat än bra och arrangören hade fått banta antalet lopp då det anmäldes för få hästar.
– Men vi är nöjda och blickar redan fram mot nästa års travdag, säger Diana Chaaya, ordförande i Härjedalens Travamatörklubb.

Annons

Inför årets travdag på Björnvalla var målet att få till åtta spelbara lopp men då det inte fanns några poänglopp att delta i blev det svårt att få in anmälningar.

– För något år sedan hade vi poänglopp och då var det över 80 anmälda. Vi ligger ju lite avsides och det behövs något som lockar hästägare och kuskar, säger Diana Chaaya.

Nu bantade arrangören ner dagen till fem lopp och dessa bjöd på såväl spänning som fina insatser. Kuskar, hästägare och publik var nöjda med arrangemanget och det är det som räknas.

– Jag skulle tro att vi hade 250 inlösta ungefär och det är en bra siffra med de väderprognoser som gavs. Nu blev det lyckligtvis bättre än vad som spåtts så det var i stort sett uppehåll hela tiden under tävlingarna, berättar Chaaya.

Annons