Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magiskt besök i Härjedalen

/

Trollkarlen Filiokus Fredrik är på turné i Härjedalen. Måndag kväll blev det ett magiskt besök på biblioteket i Medborgarhuset.

Annons

Fredrik visar flygande pennan, tar isär tummen, visar världens längsta pekfinger och gör skuggfigurer som får publiken att skratta högt. Allra roligast blir det när en klassisk "Gubbe med keps" eller gammelfarfar tittar fram på vita duken.

Under måndag och tisdag turnerar trollkarlen och författaren i Härjedalen med föreställningen "Boken är min kompis" i skolorna i Funäsdalen, Hede, Ytterhogdal och Lillhärdal. Han är inbjuden av biblioteken.

– Jag började trolla med hjälp av en bok. Jag vill inspirera barn att läsa. Vi som läser får lära oss hur det går till, säger han efter föreställningen som var öppen för allmänheten på Medborgarhuset i Sveg.

Fredrik är nöjd med responsen från måndagens skolbesök i Hede och Funäsdalen.

– Det har varit fantastiskt. Det är inte så lätt att ha en publik från förskoleklass upp till mellanstadiet. Alla skrattar ju inte åt alla saker. Men det har gått bra. Jag vill att alla ska skratta och ha roligt, säger Fredrik Eklöv Cattani, som han egentligen heter.

Flera av tricken han gör på måndagskvällen avslöjas för publiken. Men hur han fick dalahästen Sven-Olov att hoppa från rep till rep, eller kungen och drottningen att byta plats, det är fortfarande en hemlighet.

– De tricken som jag avslöjar, många av dem är redan kända. Jag tycker inte att jag avslöjar så mycket egentligen, det är mer som bus, säger Filiokus Fredrik.

Annons