Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många filmer i Härjedalen under höstlovet

/
  • I Vemdalen, Sveg och här som i Tännäs visas filmer under höstlovet.

Två biografer och en filmstudio visar inte mindre än sju filmer under kommande helg och höstlovet. Nästan som i storstan!

Annons

I Vemdalen finns chans att se "The Intern", en av höstens amerikanska komedier med Robert De Niro och Anne Hathaway, 19:00 på lördagen den 24/10

På tisdag visas den svenska barnfilmen "Lassemajadsdetektivbyrå - Stella Nostra" klockan 17:00 och på onsdag 19:00 megaäventyret "The Martian", av regissören Ridley Scott med Matt Damon, som strandsatt astronaut på planeten Mars, i huvudrollen.

"Som en discodans i rymden" enligt ÖP:s recensent.

I Tännäs blir det svensk dramakomedi med norrländskt tema, "Glada hälsningar från Missångerträsk" med Ola Rapace som norrländsk renskötare och Martina Haag som virrig stockholmare på jakt efter lämplig far till sitt kommande adoptivbarn.

Söndag den 25/10 19:00

I Tännäs blir det dokumentär om Sveriges största filmstjärna. "Jag är Ingrid". På onsdag den 28/10 14:00. Fika ingår i biljettpriset. En film som "lyfter i sin skildring av Ingrid Bergmans mänsklighet" enligt Länstidningens recensent.

Senare på kvällen, 18:00, får barn (och säkert vuxna) sitt lystmäte av animerad film när Tännäs kör "Pixels" 18:00.

Filmveckan i Härjedalen avslutas söndag den 1 november, då Svegs filmstudio visar "Om hästar och män", en isländsk komedi och kärlekshistoria som är en av landets mest framgångsrika filmer på länge. Bland annat vinnare av 2014 års Nordiska filmpris. 18:30 på Folkets hus i Sveg.

Läs mer på SF:s webb.

Väl mött och glöm inte, film är bäst i Härjedalen!

Annons