Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljer i rullskidskytte

/

Två härjedalstjejer tog medaljer under rullskidskytte-SM som avgjordes i Torsby under helgen. Nicolina Lindqvist fixade ett guld och ett silver och Sofia Myhr tog två silver.

Annons

Nicolina Lindqvist, som i år bytt klubb från Hede till Biathlon Östersund, fick en fin start på säsongen då hon inledde med en andraplats i sprintmomentet av rullskidskytte-SM. Detta följde hon upp med ett guld under söndagens jaktstart och det var ett väldigt stabilt skytte som förde upp henne på förstaplatsen. Nicolina bommade bara två skott på fyra serier och segermarginalen blev en dryg minut. Nicolina Lindqvist tävlar i D18-19-klassen.

Sofia Myhr, Hede SK, gjorde också fina resultat i D20-21. Båda dagarna blev hon tvåa bakom Anna Magnusson, Piteå. Sofia hade dock lite för många bommar för att på allvar kunna kämpa om guldet men bra fart under skidorna gav ändå två silver. Sofia Myhrs skjutresultat i sprinten ramlade iväg till fem bom på två serier och i jaktstarten höll hon sig också på fem bom, men då på fyra skjutserier.

Marcus Stenberg, Svegs IK nådde en fjärdeplats i jaktstarten för H20-21 och det resultatet klarade även Torstein Stenersen, Ramundberget, i seniorklassen.

Annons