Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöprisade kravodlare

Härjeåsjöns Lantgård fick på torsdagsmorgonen ta emot Härjedalens kommuns Miljöpris. Förutom äran och ett diplom så följer en check på 10 000 kronor med som en uppmuntran.

Annons

Susanne Brunnsberg och Mikael Jonasson, Härjeåsjöns Lantgård, har under många år arbetat med ett miljötänk och att ta fram kravodlade produkter. Ett erkännande för arbetet gavs när de nu tilldelades kommunens Miljöpris.

– Det är ett erkännande och en morot att arbeta vidare med de idéer som finns, och sådana har vi många av, säger Mikael Jonasson.

Miljöpriset har inte delats ut alls de tre senaste åren, detta på grund av att ingen blivit nominerad. I år var det Norra skolan i Sveg som lämnade in en nominering. Trots att konkurrensen alltså inte var mördande så är Lars-Gunnar Nordlander, ordförande i miljö- och byggnämnden, mycket nöjd.

– Att det var en så kvalificerad mottagare av priset gläder oss, de är verkligen väl värda detta, förklarar Nordlander som avslöjar att han tyckte sig höra lite oro då han ringde upp Mikael Jonasson och presenterade sig.

– Jag tror att han hann tänka att det var någon kontroll på gång, säger Nordlander.

Motiveringen till priset lyder: För engagemang och framåtanda med en lantgård som är kravcertifierad. Exempelvis är deras jordgubbsodling en av tjugo i landet som har kravjordgubbar vilket är ovanligt på våra breddgrader. Förutom att de odlar är personerna bakom Härjeåsjöns Lantgård duktiga på att förädla och utveckla sina produkter på ett föredömligt sätt.

Annons