Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När Logrocken kom till ... Storön

Torgny "Kingen" Karlsson, som är grundaren till varumärket och evenemanget Logrocken, vill flytta folkfesten från Gammelgården till Storön i Sveg.
– Det kommer blir riktigt bra, säger Kingen.

Annons

Från vänster, Erik Andersson, Niklas Ohlson, Torgny

På måndagen presenterade Torgny "Kingen" Karlsson en idé tillsammans med Niklas Ohlson, chef på Destination Sveg och Thomas Pedersen, styrelserepresentant för Storön folkets park. Kingen berättar att tillsammans med Destination Sveg vill de utveckla och förbättra eventet.

– Vi vill flytta Logrocken från Gammelgården till Storön eftersom det ryms mer folk där och så finns det även möjligheter till tak om det börjar regna. Dessutom är det lättare att fixa med parkering, berättar Kingen.

Eventet kommer pågå under en hel dag och tanken är att möjligtvis kunna dela upp eventet mellan Gammelgården och Storön.

– På så sätt får vi en rörelse på folkfesten. Kanske med ponnyridning och marknad på ett ställe och musik på ett annat, säger Kingen.

Flytten är nytt för i år och Kingen tror starkt på denna lösning. Men alla är inte glada över det nya förslaget.

– Logrocken tillhör Gammelgården och Sveg, vi är väldigt besvikna på Kingen och över det nya upplägget, säger Gunnar Hedin som är ordförande för Svegs Hembygdsförening.

Han tycker att Logrocken ska stanna på Gammelgården men förstår också att utvecklingen är framtiden.

Under juli månad kommer Kingen och Logrocken turnera runt i Sverige, avslutningsvis kommer Logrocken till Sveg 26 Augusti.

– Vi har pratat med en hel del människor redan och välkomnar även fler att hjälpa till i planeringen. Sista ordet är ännu inte sagt men vi vill självklart att alla ska kunna gynnas. Detta kommer blir ett riktigt lyckat program, säger Kingen.

Folkparken på Storön.

Annons