Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Narkotikahärva i Härjedalen växer – ytterligare två gripna

Ytterligare två personer har gripits i den narkotikahärva som utreds i Härjedalen. Sedan tidigare sitter två män häktade misstänkta för grovt narkotikabrott, samma män som misstänks vara offer för människohandel.

Annons

I slutet av april greps två män vid ett polistillslag på en adress i Härjedalens kommun. Några dagar senare häktades de på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Malin Olsson Almquist gäller det framställan av narkotika mellan 1 januari och 22 april i år. Det är oklart om det gäller odling eller någon typ av förädling.

I går grep polisen ytterligare två män som sedan förra veckan varit anhållna i sin frånvaro. Ena mannen misstänks för grovt narkotikabrott, han är tidigare dömd i en stor bedrägerihärva i södra Sverige. Den andra mannen är misstänkt för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Utredningen har dragit ut på tiden och de två männen som greps inledningsvis omhäktades under onsdagen och torsdagen. Under narkotikautredningens gång har Malin Olsson Almquist fattat misstankar om att männen är offer för människohandel. Hon inledde därför en förundersökning som i maj överlämnades till internationella åklagarkammaren i Stockholm.

Annons