Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästan en meter snö i Tänndalen i Härjedalen

Det har kommit mycket snö i Jämtlands län i vinter. Trots detta slår vinterns snömängd än så länge inga rekord. En plats som däremot har väldigt rikligt med snö är fjällanläggningen Tänndalen i Härjedalen. Där är snömängden i terrängen 97 centimeter.

Annons

Snömängden i länet har varierat kraftigt de senaste åren. Statistik från SMHI visar att snömängden i södra Norrland under säsongen 2010/2011 i snitt låg på 90 centimeter. Snittet under säsongen 2016/2017 låg på omkring 50 centimeter. Sifforna är baserade på ett medelvärde från 7 stationer i södra Norrland.

En plats som däremot har väldigt stora mängder snö just nu är fjällanlägningen Tänndalen i Härjedalen, hela 97 centimeter enligt Freeride som tagit del av statistik från Svenska Skidanläggningars Organisation (slao).

– Nu har vi inte skottat på ett tag. Men det är väldigt mycket snö här nu, säger William Jonasson, webbansvarig i Tänndalen och fortsätter:

– Det har snöat hela veckan. Det har kommit omkring 5 till 10 centimeter varje dag under den senaste veckan. Det är fantastiskt. Det är ett bra snöläge just nu, säger William Jonasson.

Bild från Tänndalens Facebooksida.

Läs mer:

Mycket snö men än så länge ingen rekordvinter

Annons